Afbeelding van landschap met bomen

Because we care

Op duurzaamheidsmissie

Onze duurzaamheidsmissie is duidelijk: we streven naar het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk en het creëren van producten en oplossingen die bijdragen aan een gezonde, groene toekomst. We begrijpen dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van modern ondernemen en we zijn vastbesloten om onze verantwoordelijkheid te nemen.

Lokale impact

100 %

Belgische productie

We produceren lokale producten van hoge kwaliteit. Op deze manier garanderen we een lange levensduur van elk Drisag product. Onze interieurconcepten worden rechtstreeks vanuit de fabriek in Herentals aan de eindklant geleverd. Hierdoor wordt de factor transport en zijn negatieve weging op het milieu zeer beperkt. Zeker wanneer je dit vergelijkt met buitenlandse leveranciers.

Pure Belgische ambacht

Een eigen productieatelier betekent full control en dit zorgt ervoor dat wij onze ecologische voetafdruk klein kunnen houden. In de achtertuin van onze showroom in Herentals staat het productie-atelier van Drisag. Hier komen dagelijks heel wat interieuroplossingen tot leven. Onze collega's verwerken er metalen buizen, houten karkassen en verschillende stoffen tot afgewerkte bureaustoelen, tafels en nog veel meer.

“Iedereen die door de fabriek loopt, staat altijd versteld van de hoeveelheid handwerk die nog verricht wordt.”

Niek Renders / CEO, Drisag

Energie-efficiëntie

50 %

Groene energie

We streven naar energie-efficiëntie in al onze faciliteiten. Dankzij het zonnepanelenpark op het dak van onze productie, halen we maar liefst 50% van ons energiegebruik uit hernieuwbare bronnen. Dit betekent dat de elektriciteit die we gebruiken om onze producten te vervaardigen en onze faciliteiten draaiende te houden, afkomstig is van schone en duurzame zonne-energie. Het is een belangrijke mijlpaal in onze reis naar een groenere toekomst, en we blijven streven naar verdere verbeteringen op dit gebied.

De circulaire revolutie

Bij het opbouwen van nieuwe producten denkt onze productontwikkeling steeds na over het hergebruik van verschillende materialen. Zo is onze nieuwste bureaustoel Econic 100 % circulair opgebouwd. Door deze slimme opbouw kunnen er eenvoudig componenten vervangen of gerecycleerd worden. Een uitdaging voor onze productontwikkeling, maar eentje waar ze graag hun tanden inzetten. En dit is niet enkel het geval bij nieuwe producten. Ook de opbouw van bestaande interieurconcepten wordt regelmatig geëvalueerd, herbekeken en aangepast.

3 personen aan het werk in de productie ven drisag

"De producten die we vandaag produceren zijn de onderdelen van morgen."

Isaac de Mulder / Productontwikkeling, Drisag

Refurbishment

2576 Producten


Maar liefst 2576 producten kregen een nieuw jasje de afgelopen 5 jaar. In ons productie-atelier in Herentals beschikken we over een ambachtelijk stoffeerproces. Het handwerk dat onze mensen hier verrichten is puur vakmanschap en vereist jaren ervaring. We stofferen en herstofferen praktisch in elke soort stof in elke kleur op eender welk Drisag product. Hierdoor kan je een oud of vuil geworden meubel steeds een tweede leven geven.

Stof tot nadenken

Door de productie in eigen handen te houden, garanderen we dat er zo min mogelijk grondstoffen verspild worden. Hiervoor beschikken we onder andere over hulpmiddelen die zo min mogelijk verlies berekenen. Maar wanneer we toch grotere restanten overhouden, wordt er steeds gekeken naar nieuwe manieren om deze alsnog te verwerken. Zoals het recupereren van zorgvuldig gesorteerd snijafval van meubelstoffen in akoestische wandpanelen, Ecoustipads en in onze mascotte Barry. Een ecologische oplossing die tegelijkertijd ook decoratief en akoestisch werkt.

Certificaten en erkenningen

Drisag is ISO9001 en ISO14001 gecertificeerd. Dit wil zeggen dat we oog hebben voor het milieu en de kwaliteit van ons handelen. Hierbij streven we naar continue verbetering. Verder werken we enkel met hout dat FSC gecertificeerd is. Dit wil zeggen dat het hout afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd.

ISO9001 sinds 8/3/2000 gecertificeerd.
ISO14001 sinds 6/4/2009 gecertificeerd.

bar op kantoor met barstoelen en lounge zetels

Duurzaam ondernemen

Refurbishment

Eender welk Drisag product herstofferen we in praktisch elke soort stof en kleur.

Circulaire economie

Hergebruik van verschillende materialen bij nieuwe producten en bestaande interieurconcepten.

Recyclage

We creëren niet enkel nieuwe producten, we geven ook oudere modellen of onderdelen een tweede leven.

Waste reduction

Alle grondstoffen zo goed mogelijk inzetten en bij grote restanten ze alsnog inzetten.

Lokale producten, lange levensduur

We produceren lokale producten van hoge kwaliteit. Rechtstreeks vanuit onze fabriek aan de eindklant

Duurzame keuzes

Niet alleen in onze interieurconcepten, maar ook op de werkvloer tijdens de dagdagelijks activiteit zijn duurzame keuzes van belang.

Productie, poedercoaten, metalen onderstel

Op zoek naar duurzame oplossingen gemaakt door vakmensen?

Wij zijn gesloten vanaf 8 juli tot en met 21 juli. Gesloten 8/07-21/07