vrouw wandelt door de bar met barstoelen en comfortabele stoelen en zetels op kantoor
Realisaties Een nieuwbouw met karakter

Een nieuwbouw met karakter

Na maar liefst 60 jaar was de bestaande hoofdzetel van Securex, een internationaal HR-bedrijf, dringend toe aan vernieuwing. Een nieuwbouw met karakter vervangt de oude hoofdzetel, die de omgeving rond de Watersportbaan in Gent voorziet van een architecturale boost. De state-of-the-art nieuwbouw is een kantoorgebouw met technische inventiviteit, waar duurzaamheid, flexibiliteit en modulariteit centraal staan. Benieuwd hoe wij dit alles hebben doorgetrokken in hun kantoorinterieur?

vrouw wandelt door de bar met barstoelen en comfortabele stoelen en zetels op kantoor

Facts & Figures

De nieuwbouw van maar liefst 6.600 vierkante meter biedt heel wat mogelijkheden. Zo bevindt er zich op het gelijkvloers een onthaal met wachtmeubilair, loketten en een grote keuken met gezellig ingerichte lunchplekken. De overige 5 verdiepingen tellen maar liefst 450 werkplekken. De grote landschapskantoren worden opgebroken door 18 Ply Booths. Hierin kan men zich terugtrekken wanneer er nood is aan goede akoestiek tijdens een zoom call of voor opperste concentratie. Op elke verdieping is er dan nog eens plaats voor een vergaderruimte, een kleine lunchgelegenheid met bar en een rode verborgen kamer.

Harmonieuze ontvangstruimte

Wanneer je Securex binnenwandelt, voel je dat het één geheel vormt met de buitenzijde. Het gebruik van dezelfde buitentegels en de grote raampartijen zorgen voor een open gevoel en veel lichtinval. De natuur wordt hier letterlijk naar binnen getrokken. Een goede eerste indruk maakt men hier met besloten en stijlvol wachtmeubilair. Dit meubilair voorziet de ruimte van de nodige akoestiek.

grijs wachtmeubilair, soft seating, inkom, ontvangstruimte

Verborgen rode kamers

Om te ontsnappen aan al die 450 werkplekken zijn er twee verborgen kamers gecreëerd. Aan de buitenkant lijkt het gewoon een grote boekenkast. Maar binnenin vind je een gezellige moody sfeer. Het rode tapijt, het gebrek aan daglicht en de rode gestoffeerde stoelen creëren deze stemming. Deze warme kleuren zorgen voor een aangename plek, waar je in alle rust kan overleggen met collega’s of klanten.

witte tafels met rood tapijt, vergaderruimte, rood gestoffeerde stoelen, wekrplek

Vergaderen & ontspannen

De vergaderruimtes worden ondergedompeld in witte en beige tinten aangevuld met natuurlijke houten materialen. Lange witte gordijnen langs de raampartij met de gang zorgen hier voor het tactiele en de nodige privacy. Op de directie verdieping krijgt die vergaderruimte nog een luxueuzer kantje met een vergadertafel in houtprint en comfortabele draaistoelen.

In hetzelfde kleurenpallet als de vergaderruimtes zijn de lunchplekken en knusse ruimtes ingericht. Verschillende zetels, loungezetels en zelfs barkrukken worden met elkaar afgewisseld. Zo krijg je een speelse en knusse ruimte die zorgt voor een ontspannen sfeer.

vergarderruimte, vergaderstoel, vergadertafel, houten accenten

One ON11

beige vergaderruimte met gordijnen en vergaderstoelen

Victory

bar op kantoor, zithoek, barstoelen en soft seating banken

Charlie CH64

Just Us / Just Me

Bekijk de realisatievideo van het hoofdkantoor van Securex te Gent

vrouw wandelt door de bar met barstoelen en comfortabele stoelen en zetels op kantoor

Op zoek naar een totaalinrichting in stijl van je merkidentiteit?

Laat je inspireren door onze experts.