en 3D tekening van het interieur van de tijdelijke huisvestiging
Realisaties Een warme thuis voor Oekraïense vluchtelingen

Een warme thuis voor Oekraïense vluchtelingen

In de nasleep van politieke onrust en conflict in Oekraïne ontvluchtten talloze mensen gedwongen hun thuisland. Zij moeten elders hun leven opbouwen en sommigen van hen zochten veiligheid in België. In de hoop op een betere toekomst. Om hen een tijdelijke thuis te geven, bouwt Wonen in Vlaanderen nooddorpen in onder andere Hasselt en Gent. De woonunits in deze nooddorpen zijn voorzien van Drisag meubilair. Een primeur! Want zo breiden onze expertise uit naar het inrichten van tijdelijke huisvestiging.

en 3D tekening van het interieur van de tijdelijke huisvestiging

Geschikte & comfortabele huisvestiging

Het vinden van geschikte en comfortabele huisvesting voor een groot aantal mensen is een complexe taak. We stonden voor de uitdaging om 95 wooneenheden in Hasselt en Gent in te richten, met als doel een veilige en warme omgeving te creëren voor vluchtelingen. Het was essentieel om ervoor te zorgen dat de huisvestiging voldeed aan de basisbehoeften van de bewoners en tegelijkertijd een gevoel van thuis bood.

Tijdelijke huisvestiging voor vluchtelingen in Hasselt

Van kasten naar beddenframes

We stelden een toegewijd team samen en werkten nauw samen met andere betrokken partijen om de huisvestiging van de Oekraïense vluchtelingen te realiseren. Eerst gingen we terug naar de tekentafel. Want een bed zat uiteraard niet in ons standaard productportfolio. Hiervoor schakelde ons team van productontwikkelaars snel. Vertrekkend van ons bestaande kantoormeubilair, ontwierpen ze in no-time twee-persoonsbedden, stapelbedden en een huiselijke zetels.

stapelbed en zetel voor de tijdelijke huizen voor vluchtelingen

Overlap tussen kantoormeubilair en woninginrichting

De afgelopen jaren zien we heel wat overlap tussen het kantoormeubilair en de woninginrichting. Het kantoor is heel wat huiselijker en warmer geworden met aardse tinten en organische vormen. Daarom was het voor onze interieurarchitecten niet moeilijk om het juiste kleurenpallet samen te stellen en een warme thuis te creëren.

Het interieur van een huis voor vluchtelingen

Verschenen in de pers

Veilige en tijdelijke huisvestiging

De behoefte aan veilige en tijdelijke huisvesting blijft wereldwijd bestaan. Of het nu voor vluchtelingen of studenten is. Laten we samen blijven werken aan het creëren van kansen en het verwezenlijken van nieuwe thuisbasis voor diegenen die het nodig hebben. Samen kunnen we een wereld opbouwen waarin niemand zonder een veilig onderkomen hoeft te leven.

Moodboard voor de inrichting van een huis
keuken en leefruimte van een huis voor vluchtelingen in Hasselt

Tubular

Stellar

leefruimte van een huisje voor de vluchtelingen in hasselt en Gent
stapelbed en zetel voor de tijdelijke huizen voor vluchtelingen

Meer weten over woninginrichting voor tijdelijke huisvestiging en studentenkamers?