Blog Thuiswerken, hoe pak je dat aan?

Tip Inspiratie Thuiswerken

Thuiswerken, hoe pak je dat aan?

In sommige beroepen is het de normaalste zaak van de wereld, maar voor de meesten onder ons is thuiswerken iets nieuws. Of je nu thuis werkt met kinderen of helemaal alleen bent, de inrichting van je werkplek is heel belangrijk. Hoe pak je dit nu het beste aan?

Drisag Drisag

25 maart 2020

Thuiskantoor, hond, bureau

Creëer je eigen werkplek

Werken in de zetel is een no-go, aan de eettafel is oké, maar het allerbeste is een aparte kantoorruimte. In een kleinere woning of appartement kan je een aparte werkhoek creëren. Heb je al een thuiswerkplek met bureau? Top! Richt deze dan in zoals je dat op je werk ook doet. Haal alle afleidingen weg en maak het functioneel zodat je alle spullen na een werkdag kan laten liggen.

Genoeg groen

Wanneer je alle afleiding hebt weggehaald, kan er een kamerplant bij. Planten zijn ideale partners in crime. Ze zorgen voor een betere luchtzuivering, meer focus en minder stress.

Een gezonde werkhouding

Een ergonomische werkplek bij je thuis? Dat kan. Ga voor een kwalitatieve bureaustoel die je een ideale werkhouding geeft. Stel hem goed in (lees hier meer over in de blogpost van volgende week) en werk zonder zorgen. Werk je liever staand? Kies dan voor een in hoogte-verstelbare bureau.

Zonder collega’s, dus zonder afleiding?

Als je thuiswerkt, zijn er geen collega’s in de buurt die luid telefoneren of veel babbelen met elkaar. Dus je kan zonder al te veel afleiding goed doorwerken. Toch iets te stil voor jou? Zet een zacht muziekje op. Geniet van het feit dat je nu zelf kiest welke radiozender of band er aan staat. It’s all yours!

Kom terug thuis

Werk thuis zoals op het werk . Als je dagtaak erop zit, zet dan je computer uit! Zo behoud je de balans tussen werk- en privéleven. Kom net zoals anders ‘thuis’ en vertel aan je huisgenoten over je werkdag. Geniet van de gezellige avonden.

Veel werkplezier!

Wil jij thuis een werkplek creëren? Bekijk hier onze favoriete producten voor thuis.

Thuiskantoor met bureau uit hout van Drisag

Persoonlijk advies over het inrichten van jouw ideale thuiswerkplek.

Thuiswerken werkt!