Blog Hoe draagt de kantoorinrichting bij tot het geluk van jouw werknemers

Welzijn

Hoe draagt de kantoorinrichting bij tot het geluk van jouw werknemers

Dat werknemers de waardevolste bron van een bedrijf zijn, valt niet te ontkennen. Gelukkige werknemers zijn productiever, minder ziek en nemen minder snel ontslag. Kortom, gelukkige werknemers zijn een must. Maar hoe draagt jouw kantoorinrichting bij tot het geluk van jouw werknemers?

24 maart 2021

Zit-sta bureau, kantoor, medewerkers, bureaustoel

Met ergonomie zit je goed

Goed zitten is dus geen luxe maar een noodzaak . Een gezonde, verantwoorde werkhouding is enorm belangrijk. Een ergonomische bureaustoel voorkomt een heleboel klachten door het principe van ‘bewegend zitten’. Benieuwd naar hoe dit principe juist werkt? Download gratis onze brochure ‘Bewegend zitten'. De key is om een verstandige mix te vinden tussen bewegen, staan en zitten. Met een bureau die je in hoogte kan verstellen, kan je afwisselend zittend en staand werken. Even de beentjes strekken want langdurig zitten verhoogt het risico op chronische gezondheidsproblemen zoals hartziektes, diabetes en zelfs kanker. Daarnaast kan je ook eens de printer gebruiken van een andere verdieping. Zo maak je een ommetje doorheen het kantoorgebouw. Met andere woorden keep on moving! Hieronder enkele van onze ergonomische oplossingen: Twist, deze wiebelkruk kan je letterlijk bewegend zitten. Je kan er mee wiebelen en draaien, maar ook heen en weer schommelen. Via de lederen lus is deze kruk in hoogte vertselbaar , adjust it to your needs. Smart bureaustoel Een ergonomische bureaustoel is uiteraard onmisbaar. Onze Smart bureaustoel is NPR1813-gecertificeerd , dat zoveel betekent als flexibiliteit en maximaal comfort.

Bureaustoel Econic

AcoustiSphere

Comfortabel pauzeren en dynamisch lunchen

Naast een ergonomische werkplek heeft jouw werknemer ook nood aan rust . Want een ontspannen werknemer is een winstgevende werknemer . Voorzie jouw werknemers van een cozy corner, coffee corner of een huiselijke en dynamische lunchplek. Een plek waar jouw werknemers even stoom kunnen afblazen, bijkletsen met collega’s of even kort kunnen overleggen. Time for a break! Pauzeren is essentieel , een moment nemen om de batterijen op te laden. Dit doe je best niet achter je bureau maar samen met collega’s in een gezellige ruimte . Een cozy corner met huiselijke , warme kleuren en comfortabele zitbanken brengen jouw meteen in zen-modus.

Eetruimte met Charlie stoelen en ronde Prio tafels

Prio

Club barkruk

Charlie CH64

Geef kleur aan je interieur

Kleuren brengen je kantoorinrichting tot leven . Stimuleer de creativiteit van je werknemers met inspirerende kleuren , speel met jouw bedrijfskleuren om je brand identity extra in de verf te zetten of maak gebruik van kleurenpsychologie. Zo staan oranjetinten voor creativiteit, vrolijkheid en vriendelijkheid. Perfect voor een winstgevende brainstormsessie of productieve vergadering . Blauwtinten staan voor rust, kalmte en betrouwbaarheid. Ideaal voor een lunchplek of ontvangstruimte. Met de juiste kleur in de juiste ruimte, creëer je de juiste sfeer.

Moodboard, stoffen, texturen, interieurarchitect

Investeren in je werknemers, is investeren in de toekomst van je bedrijf

De kantoorinrichting speelt een cruciale rol in het geluk van jouw werknemers. Een comfortabel en werkgericht klimaat zorgt voor betere prestaties en productiviteit . Werknemers hebben nood aan ruimtes waar ze zich kunnen ontspannen, geïnspireerd voelen en die sfeer brengen. Breng contrast binnen deze ruimtes door een gezonde mix tussen bewegen, staan en zitten te hanteren. Maar vergeet ook zeker kleuren niet, die brengen je kantoorinrichting tot leven .

Persoon in productie
vrouw wandelt door de bar met barstoelen en comfortabele stoelen en zetels op kantoor

Geïnspireerd geraakt tijdens het lezen?

Onze experts helpen jou graag verder. Met gericht advies, geheel op maat.