Blog Een nieuw leven aan plastic drinkflessen

Achter de schermen Milieu Welzijn

Een nieuw leven aan plastic drinkflessen

Reduce. Reuse. Recycle. Ook Drisag neemt milieubewuste keuzes. In januari investeerden we in een uitbreiding voor onze snijmachine. Zo kunnen we nu makkelijk in papier, karton en vilt snijden. Door deze innovatie gingen er heel wat nieuwe deuren open. We gingen op zoek naar een recycleerbare maar ook gerecycleerde grondstof voor ons op maat gemaakt meubilair. Zo kwamen we uit bij vilt, gemaakt uit petflessen. Ontdek alle voordelen van onze nieuwe en duurzame stofkeuze in deze tekst, maar eerst zoomen we in op de problematiek van plastic in onze samenleving.

1 mei 2023

Plastic fles in oceaan, plastic vervuiling

Waarom is plastic een probleem?

Houd eens één week je plastic afval bij, die berg is echt enorm. Per jaar belandt er zo’n 8 miljoen ton plastic afval in de zee. Veel dieren zoals vissen, vogels en zeeschildpadden, maar ook zeehonden, walvissen en dolfijnen zijn hier de dupe van. Het plastic afval in de zee vergaat niet, maar breekt af in steeds kleinere stukjes en wordt uiteindelijk microplastic. Deze kleine deeltjes maken van de oceaan een milieuvervuilende plasticsoep. Wat jij kan doen? Bewust kopen. Wat wij doen? Milieubewuste keuzes maken in onze grondstoffen. Zo kwamen we uit bij vilt, gemaakt uit petflessen.


“Als we niets tegen de plasticsoep ondernemen, zal er in 2050 qua gewicht meer plastic dan vis in de zee zwemmen.”
– Plasticsoupfoundation.org

Infographic  plastiek

Aangenaam voor de ogen, oren en omgeving

De vilten panelen die wij gebruiken, hebben veel voordelen. Maar het belangrijkste is dat ze 100% recycleerbaar zijn en voor minstens 50% uit gerecycleerde drinkflessen bestaan. Zo dragen wij ons steentje bij en verkleinen we het afvalprobleem in de oceaan. Bovendien zijn deze panelen poreus. Hierdoor verbeteren ze de akoestiek in elke ruimte. Door te kiezen voor circulaire keuzes zoals recyclage en nieuwe milieuvriendelijke manieren van produceren, vergroten we iedere keer opnieuw onze bijdrage aan een beter milieu.

“In één vilten paneel zitten 135 petflessen van een halve liter of 102 plastic literflessen. Met andere woorden onttrekken we permanent 102 tot 135 flessen uit de oceaan per vilten paneel.”
– Niek Renders (CEO - Drisag)
Bureau met hout blad en scheidingswand van groen vilt

Deskscreen

Download onze digitale vilt gids

Ontdek nog meer eigenschappen van gerecycleerd vilt. Onze vilt gids biedt inzicht in de eindeloze mogelijkheden van gerecycleerd vilt, een milieubewuste keuze die comfort en esthetiek combineert. Verken vandaag nog de unieke eigenschappen van gerecycleerd vilt en geef jouw interieur een groene touch. Duurzaamheid ontmoet design ontdek het hier!

2023.jpg
Fading shapes, scheidingswand uit vilt

Wil je in zee gaan met een duurzame en ecologische partner?

Neem contact met ons op. We zoeken voor jou de geschikte oplossing.