Blog Drie manieren hoe we onze reststoffen ecologisch inzetten

Achter de schermen Milieu Welzijn

Drie manieren hoe we onze reststoffen ecologisch inzetten

Dagelijks verbruiken we enorme hoeveelheden stof en leder in onze stoffenproductie. Maar wat als we niet alle stof op de rol opgebruiken? Of wanneer er wat stof onaangeroerd blijft op onze snijtafel? We laten deze reststoffen uiteraard niet verloren gaan. Benieuwd hoe wij ons steentje bijdragen om de afvalberg te verkleinen?

Drisag Drisag

25 februari 2021

Stoffen op rol in groentinten

Alles begint in ons productie-atelier te Herentals. Het CNC-snijmachine waarmee we onze stoffen snijden, zorgt ervoor dat we zo min mogelijk snijverlies hebben. Het berekent steeds de juiste positie van de patronen op de rol stof. Zo komen we op een snijverlies van slechts 2% tot een maximum 14% . Dit varieert uiteraard per product. Deze reststoffen worden gesorteerd per kleur door middel van 5 categorieën. Maar wat doen we nu met deze overschot aan reststoffen?

1. EcoustiPads

Een eerste voorbeeld zijn onze akoestische wandpanelen gemaakt uit snijafval. Ze worden steeds gemaakt uit complementaire kleurcategorieën. Bovendien worden de verschillende panelen bevestigd met velcro. Dit geeft het een speels element. Je kan ze op elk moment in een andere volgorde hangen. Bovendien zijn deze panelen perfect te integreren in elke interieur. Kortom, een streling voor het oog en oor!

2. Barry

Ken je Barry al? Deze trouwe viervoeter is onze mascotte. Hij bestaat in verschillende formaten en is eveneens vervaardigd uit gerecycleerde reststoffen. Het fleurt je interieur op op een ecologische manier.

3. Leuke extraatjes

Ook de allerkleinste reststoffen zetten we nuttig in. Zo maken we visitekaarthouder en brillenhoezen. Dit gebruiken we als extra geschenkje of als musthave in een goodiebag. Nuttige hebbedingetjes van Belgische productie!

Lijntekening van hond Barry

Wil je in zee gaan met een duurzame en ecologische partner?

We zoeken voor jou de geschikte oplossing.