Blog Waarom een buitenruimte op kantoor voordelig is?

Tip Pauzeren Welzijn

Waarom een buitenruimte op kantoor voordelig is?

Een fijne buitenruimte is belangrijk, ook op kantoor. Bij steeds meer kantoren wordt er focus gelegd op duurzaamheid, gezondheid en welzijn. Trek dit door op alle gebieden en vooral naar je buitenruimte. Door jouw medewerkers de mogelijkheid te geven om in een tuin of op het dakterras te zitten, kunnen zij even ontspannen, frisse lucht inademen en daarna weer met een heldere blik aan de slag.

Stel het je voor: een werkplek buiten die niet enkel dient om te lunchen of voor een korte koffiepauze, maar echt om te werken. Als je nog niet helemaal overtuigd bent, zetten wij al de voordelen van buiten werken op een rijtje.
Investeer in buitenmeubilair want de buitenlucht heeft niets dan voordelen.

24 mei 2022

Buitenmeubilair zwarte tafel en rode Johan en Johanson stoelen van Drisag

1. Een buitenruimte stimuleert welzijn en gezondheid

Een gezonde werknemer is een productieve werknemer. Dat is één van de kernwaarde van Drisag. Uit onderzoek blijkt dat de buitenlucht en de natuur een positieve impact heeft op het welzijn en de gezondheid. Dus ook buiten werken heeft tal van voordelen. Het verlaagt bijvoorbeeld je bloeddruk en je ademhaling. Je hersenen produceren endorfine en dat helpt je lichaam herstellen van stress. Kortom, we bloeien op in de natuur.

Inside out bank voor buiten wit gestoffeerd door Drisag

Inside Out

2. Gefocust werken in een buitenruimte

We weten allemaal dat je niet de hele werkdag perfect gefocust kunt werken. Door enkele taken buiten uit te voeren, breek je je dag. Laptop mee, telefoon mee, maak een wifi hotspot met je mobiele telefoon voor de internetverbinding van je laptop, en klaar! Of nog makkelijker, kies een specifieke taak uit waarvoor je geen computer of internet nodig hebt. Een rapport schrijven of wat vakliteratuur lezen bijvoorbeeld. Nog een extra tip; het kan helpen om een terugkerende taak als ‘signaal’ in te bouwen. Als die taak voorbijkomt, is het tijd om naar buiten te verhuizen.

Johan en Johanson stoelen voor buiten

Johan & Johansson

3. Creativiteit in de buitenlucht

Je tuin of (dak-)terras is de ideale setting voor een succesvolle brainstorm. Door omringd te zijn door de buitenlucht en de natuur ga je out of the box denken. Het prikkelt je creativiteit en zo bekom je de allerbeste ideeën. Maar ook voor een meeting of kort overleg is de buitenlucht de ideale setting want een buiten locatie werkt rustgevend en inspirerend.

Picknick bank wit gestoffeerd door Drisag

Inside Out

4. Sfeer en verbondenheid dankzij een buitenruimte op kantoor

Buitenwerken geeft je de opportuniteit om de band met collega’s aan te halen; creëren, verbinden en samenwerken. Zo zorg je voor een leuke en happy sfeer en geef je een boost aan de werksfeer. Dat wil zeggen dat je investeert in jezelf, in je collega’s en in een prettige werkplek, een win-win-win-situatie dus.
Geen smoesjes meer om nog binnen te zitten.

Buitenruimte op kantoor door Drisag
Picknick bank wit gestoffeerd door Drisag

Hulp nodig bij het inrichten van de perfecte buitenwerkplek?

Wij geven praktisch advies op maat.