Creatieve akoestiek

Realisatiefoto van AcoustiPanel Harry Potter

Vergaderzalen met een twist

De vergaderzalen werden niet alleen benoemd naar de fictieve plaatsen, maar er werd ook een logo ontworpen dat op de deur pronkt. Bovendien werden de ruimtes door onze AcoustiPanels helemaal ondergedompeld in de sfeer van deze fictieve plaatsen. In Platform 9 ¾ zie je effectief de trolley van Harry Potter klaar staan bij de ingang van het geheime platform. In Gotham staat Batman met een wapperende cape neer te kijken op zijn stad. In Neverland wordt stevig gevochten tussen Peter Pan en Kapitein Haak. In The Chocolate Factory van Willy Wonka hangt er een groot ‘golden ticket’. En we kunnen zo plaatsen blijven opnoemen die helemaal tot leven werden gebracht.

Harde materialen en akoestiek

De AcoustiPanels werden natuurlijk niet zomaar toegevoegd aan de vergaderzalen. Imec zat met een structureel probleem. Het technologiebedrijf vergadert veel aan de hand van conference calls. Dit gebeurde zeer moeizaam. De verstaanbaarheid was slecht en er hing veel echo in de vergaderzalen. Dit komt vooral door de harde materialen waarin het gebouw is opgebouwd. Ze hadden nood aan gestoffeerde akoestisch verbeterende materialen in de vorm van onze AcoustiPanels.

Ook last van echo en slechte verstaanbaarheid tijdens een conference call?

Drisag luistert naar jouw wensen en geeft vakkundig advies. Wil je verstaanbare conference calls voeren zonder echo? Ga hier met ons in gesprek.

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.