Ergonomie 18 januari 2021

Zo voorkom je ziekteverzuim of zelfs blijvende arbeidsongeschiktheid

Dit trekt je aandacht hé? En terecht want zitten is het nieuwe roken. Deze slagzin kennen we al een tijdje, maar wat wil het eigenlijk zeggen? Wel, als je de hele werkdag in éénzelfde positie zit, verhoogt dit het risico op chronische gezondheidsproblemen zoals hartziektes, diabetes en zelfs kanker. Niet alleen fysiek maar ook mentaal is langdurig zitten een domper. Maar wat als je nu eenmaal een kantoorbaan hebt? Hieronder sommen we vijf ergonomische oplossingen op voor een gezondere houding gedurende de werkdag.

Twist and turn

Met deze wiebelkruk kan je wiebelen en draaien. Hij draait niet enkel om zijn as, maar schommelt ook heen en weer. Hierdoor kan je bewegend zitten. De kruk is in hoogte verstelbaar door aan de lederen lus te trekken onder het zitvlak. Dus wil je hem gebruiken als stahulp of wiebelkruk? Het kan allemaal.

In hoogte verstelbaar

Een hele dag zittend doorbrengen aan je bureau is niet meer van deze tijd. Onderstaande bureaus zijn in hoogte verstelbaar. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos, je kan zittend werken, staand overleggen of zelfs tussenin leunen op een stahulp. De bureaus zijn makkelijk instelbaar op jouw ideale hoogte door middel van een bedieningspaneel. De mogelijkheid om te bewegen en variëren is het geheim van een gezonde werkplek. Deze flexibiliteit is niet enkel beter voor je fysieke gezondheid, maar verhoogt ook de productiviteit.

Akoestische staande werkunit

Met deze akoestische unit kan je rechtop werken, brainstormen of kort overleggen met je collega’s. Ook een sta-tafel heeft een positieve invloed op je gezondheid. Het vermindert rugpijn en verbetert je gemoedstoestand.

I want to ride my bicycle…

Met deze fiets, geef je Eddy Merckx het nakijken achter je bureau. De meest voor de hand liggende reden waarom je een bureaufiets nodig hebt, is omdat beweging goed voor je is. Maar zoals alle bovenstaande oplossingen, verbetert het ook je gemoedstoestand, productiviteit en energieniveau. Tot slot verstoort deze deskbike je dagelijks werk niet. Je kan er dus elke werkdag gebruik van maken.

Ergonomische bureaustoel

Natuurlijk kun je niet de hele dag staan, hangen of fietsen. Je kan best bovenstaande oplossingen afwisselen met een goede ergonomische zitoplossing. Onze Smart bureaustoelen zijn perfect aanpasbaar aan elk lichaamstype. Ze zijn zelfs NPR1813-gecertificeerd. Wat wil zeggen dat ze heel flexibel instelbaar zijn en het maximale comfort bieden. Welke functies hij heeft en hoe je hem moet instellen? Ontdek je hier. Maar één ding staat als een paal boven water. Als je comfortabel zit, werk je gegarandeerd productiever.

Bewegen en variëren is het geheim van gezond werken. Wil je deze oplossingen komen uittesten in onze showroom? Bel voor een afspraak. Of ben je op zoek naar goede en duidelijke tips om de ergonomie op de werkplek te verbeteren? Download onze brochure bewegend zitten.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.