Milieu 9 mei 2023

Zo ga je met kantoor op plasticdieet

Waarom plastic uitbannen? Plasticvervuiling is al jaren een serieus probleem. Dat komt omdat microplastic niet afbreekbaar is. Deze stukjes plastic, kleiner dan 5 mm, vallen uiteen in steeds kleinere stukjes en zijn hierdoor onmogelijk op te ruimen. Op dit moment drijft er meer dan 150 miljoen ton aan plastic in de oceaan. Wil je graag duurzamer zijn, dan zet je een flinke stap als je de plastic voetafdruk van je organisatie verkleint.
Hier zijn een paar tips om plastic afval te verminderen en een plasticvrije kantooromgeving te creëren.

  1. Gebruik herbruikbare producten
  2. Recycleer zoveel mogelijk
  3. Zero afval is een teaminspanning

1. Gebruik herbruikbare producten

Het gebruik van herbruikbare producten is één van de beste manieren om plastic afval te verminderen. Investeer in duurzame mokken, glazen, borden en bestek en moedig uw medewerkers aan om hun eigen herbruikbare waterflessen en koffiemokken mee te nemen naar het werk. Dit vermindert niet alleen plastic afval, maar zorgt ook voor een meer professionele uitstraling van uw kantoor.

Wij vervingen een aantal jaar geleden de plastic wegwerpbekers aan de drankautomaten door twee herbruikbare flessen per medewerker. Hiermee besparen we jaarlijks 20.000 bekertjes die slechts éénmalig gebruikt werden.

2. Recycleer zoveel mogelijk

Recycling is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om plastic afval te verminderen. Zorg ervoor dat uw kantoor over de juiste recyclingfaciliteiten beschikt en zorg ervoor dat uw medewerkers weten wat ze kunnen recyclen. Zorg ervoor dat u ook investeert in recyclebare kantoorbenodigdheden maar ook circulair meubilair kan meedragen aan een lage plastic voetafdruk.

Om de afvalberg te verkleinen, werken we met gerecycleerde materialen. Zo kiezen we sinds 2020 voor gerecycleerd vilt als nieuw en duurzaam materiaal. Vilt is zeer veelzijdig en werkt akoestisch. Bovendien is het 100% recyclebaar en bestaat elk paneel minstens 50% uit gerecycleerde PET-flessen. Zo dragen wij ons steentje bij en verkleinen we de plasticsoep in de oceaan.

3. Zero afval is een teaminspanning

Educatie is de sleutel tot het creëren van een plasticvrije kantooromgeving. Zorg ervoor dat uw medewerkers zich bewust zijn van het belang van duurzaamheid en hoe ze hun eigen steentje kunnen bijdragen. Organiseer trainingssessies, deel informatiemateriaal en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van uw inspanningen om plastic afval te verminderen.

Duurzaamheid staat bij Drisag met hoge prioriteit onderschreven in onze missie en visie. Dagelijks worden nieuwe en bestaande interieurconcepten (her-)bekeken en slimmer opgebouwd. Als Belgische fabrikant willen wij hier een voortrekkersrol in spelen door middel van duurzaam ondernemen door te voeren op alle mogelijke niveaus in onze onderneming.

Wil je in zee gaan met een duurzame en ecologische partner? Neem contact met ons op. We zoeken voor jou de geschikte oplossing.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.