comfortabel pauzeren
Pauzeren 30 juli 2018

Waarom een comfortabele pauze zo belangrijk is

Je hersenen zijn tot veel in staat. Zeker wanneer je productief aan ‘t werken bent. Zo productief dat je soms vergeet om pauze te nemen. Geen goed plan, want op tijd een pauze nemen is cruciaal. Je hersenen hebben tijd nodig om alles te verwerken. Gebeurt dat niet? Alle gevolgen van dien.

Een must voor productiviteit

Jouw dagelijkse pauzes zijn bedoeld om te herstellen. Om je lichaam opnieuw kracht te geven om nog een tijdje door te kunnen. Een comfortabele pauze geeft je lichaam de rust die het nodig heeft. En dat is belangrijker dan je denkt.

Het zorgt er namelijk voor dat je productiever werkt. De boog kan namelijk niet altijd gespannen staan. Letterlijk, want je lichaam werkt in een bepaald ritme, met een concentratieboog van ongeveer 90 minuten. Om opnieuw aan zo’n boog te kunnen beginnen heb je even rust nodig. Dat heeft ook zo z’n gevolgen vanuit economisch standpunt. Te weinig pauze betekent dat je als werknemer niet je volle potentieel benut gedurende de dag.

Die productiviteit neemt ook creativiteit met zich mee. Zonder aangename ontspanning tussendoor, is het onmogelijk om de hele dag creatief aan de slag te gaan. Een pauze stimuleert je denkvermorgen, waardoor je tot betere oplossingen komt.

comfortabel pauzeren

En natuurlijk word je ook gewoon gelukkig van een beetje rust. Of dat nu een gezellige lunch is met je collega’s of een momentje met jezelf op die comfortabele bank: met een deugddoende pauze verwen je lichaam en geest. En dat is enorm belangrijk, aangezien het een invloed heeft op je gezondheid. Voldoende rustgevende pauzes verlagen je stressniveau, en reduceren de kans op een burn-out drastisch.

Comfortabel pauzeren voor beginners

Goed nieuws! Pauzeren is heel makkelijk. Het belangrijkste dat je moet doen, is je werkplek verlaten. Weg van je beeldscherm, uit je bureaustoel. Je associeert die plek met werk, en taken. Logisch, maar tijdens een pauze is dat absoluut niet aangenaam. Door van omgeving te veranderen krijgt je geest wat frisse lucht.

Waar je dan het best naartoe gaat? Een plek waar je volledig tot rust kunt komen, afgeschermd van je werkplek, met als enige doel om jou te laten recupereren. Rustige kleuren waar je hersenen niet te veel aandacht op moeten vestigen, zachte verlichting en comfortabele stoelen of zetels. Ook een frisse plant bevorderen je gemoedstoestand.

De optimale ruimte om comfortabel te pauzeren?
Onze experts staan voor je klaar. Met gericht advies, helemaal op jouw maat.

 

Contacteer onze experts

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.