Inspiratie 8 juni 2020

Van werkplekken naar plekken die werken in 5 stappen

De coronamaatregelen zijn al een tijdje geleden versoepeld en de wegen stromen alweer vol. Het wordt overal weer drukker en iedereen neemt zijn normale leven weer op. Maar wat wordt tegenwoordig gezien als normaal? Hoe heeft de coronacrisis de kantoorinrichting veranderd? Hierbij vijf werktrends die in één klap dagelijkse realiteit zijn geworden.

1. Kantoor wordt ontmoetingsplek

Dankzij corona raken verschillende werktrends in een stroomversnelling. Zo zien we dat kantoren blijvend een andere inrichting en functie krijgen. Ze worden nu meer dan ooit gezien als ontmoetingsplek. Een ontmoetingsplek voor collega’s onderling, maar ook voor klanten. Virtueel vergaderen en thuiswerken, allemaal goed en wel, maar we blijven nood hebben aan fysieke ontmoetingen. Heb jij thuis nooit de small talk aan de koffiemachine gemist?

“Het zit ‘m in een gezonde mix van thuiswerken
en zich thuis voelen op het werk.”

– Ad Renders

2. Thuisgevoel op het werk

Je brengt in je leven meer tijd door op kantoor dan thuis. Je kantoor zou dus eigenlijk je tweede thuis moeten worden. Maar hoe geef je een werkplek een huiselijke sfeer?

  • Huiselijke kantoormeubelen: Ga voor kantoormeubelen die thuis ook niet zouden misstaan. Zo denken wij meteen aan onze Charlie Chair die overal tot zijn recht komt, van de vergaderruimte tot de lunchplek. Of de lounge versie hiervan waarbij je leuke hoekjes kan creëren met een gezellig tapijt erbij.
  • Planten: Ook planten geven je werkplek een huiselijke vibe en staan planten bekend om het verbeteren van de luchtkwaliteit op kantoor.
  • Kantoordier: Breng je huisdier mee naar kantoor. Een kantoorhond zorgt onder andere voor positiviteit en ontspanning.

 

3. Kantoor als inspiratiebron

Denk eens aan een muur die je omtovert tot inspiratiemuur. Hang er bedankjes aan van klanten of etaleer er ideeën, grappige foto’s en vraag om feedback. Gebruik deze gerecycleerde vilten panelen als prikbord. Bovendien verbeteren zij de akoestiek in de ruimte. Of zet een verplaatsbare muur met magnetisch whiteboard in de vorm van de Moveable Acoustiwall. Wie echt helemaal los wil gaan, kan bepaalde inspiratieruimtes creëren. Tover je lunchplek om tot café met barista. Want het belang van goede koffie, daar kunnen we niet omheen. Toch? Nog zo’n out of the box idee is je lounge- of brainstormruimte inrichten als bibliotheek. Geweldig, toch?

4. Activity based working

We gaan nu meer dan ooit creatief om met hoe en waar we werken. Hierdoor zien we een stijging in interesse voor inrichtingen die gebaseerd zijn op de activiteit zelf. Werknemers kunnen zo in functie van hun behoeften en activiteiten de perfecte werkplek kiezen voor hun werkdag. We delen de kantoorruimte op in verschillende ruimtes waar niemand nog een persoonlijk bureau heeft. Denk hierbij aan concentratieruimtes zoals de Ply Booth waar je je helemaal terugtrekt om geconcentreerd aan het werk te gaan. Maar ook brainstormruimtes, belruimtes, loungeplekken, stand up meeting rooms en vergaderruimtes zijn een optie.

80% van de bedrijven willen telewerken blijven inschakelen.

5. Thuiswerken is een blijvende trend

Thuiswerken is vandaag noodgedwongen de norm geworden. Maar keren we allemaal terug fulltime naar kantoor na de coronacrisis? Wij denken van niet. De thuiswerktrend die al op gang was, komt in een stroomversnelling na deze pandemie. 80% van de bedrijven willen telewerken blijven inschakelen. Als je thuiswerkt, is het belangrijk dat je op een comfortabele stoel zit en aan een degelijk bureau, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Bied jouw werkgever een thuiswerkplek aan als oplossing? Een werkgever is dan misschien niet verplicht om je van goed meubilair te voorzien, het is toch de moeite waard om het aan te kaarten. Het geeft jouw gezondheid en die van je collega’s alleszins een boost!

Wil je jouw werkplek omtoveren naar een plek die werkt? Bespreek het met ons.
Of ben je op zoek naar een productieve thuiswerkplek? Bekijk hier onze thuiswerkplek pakketten.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.