Vergaderzaal met witte stoelen en rood tapijt
Inspiratie 26 augustus 2021

Van kantoormeubilair tot totaalconcepten

Bij Drisag willen we je helpen ideeën tot leven te brengen. Verbouwen of opnieuw inrichten? Wij hebben alles wat je nodig hebt om je project te realiseren. Waarom zou je het ganse internet afschuimen wanneer je alles bij Drisag kan kopen?

Enkele jaren geleden leken alle kantoren nog grotendeels op elkaar. Het one-size-fits-all concept is compleet achterhaald. De inrichting van een kantoor hangt steeds vaker samen met de bedrijfswaarden. Een kantoor heeft de dag van vandaag meerdere functies. De werkdag wordt anders ingedeeld net zoals de ruimtes binnen het bedrijfsgebouw. Hoe creëer je de juiste werkomgeving voor je personeel? Hoe deel jij de ruimtes praktisch in? Kortom hoe ziet jouw droomkantoor eruit?

     1. Ontvangen

De eerste indruk telt. De ontvangstruimte of wachtruimte is hét visitekaartje van je bedrijf. Het wordt nog te vaak onderschat, maar de inrichting van een ontvangstruimte of wachtruimte  heeft veel invloed op de gemoedstoestand van je toekomstige klant. Wachten doen we liever niet te lang. Maar wanneer we het wachten zo aangenaam mogelijk maken, voelen we ons al meer op ons gemak. De juiste keuze van ontvangstmeubilair, kleur en verlichting zorgen voor een ontspannen sfeer.
Wanneer je op een houten stoel moet plaatsnemen of op een zachte bank, kiezen we allemaal voor de comfortabele bank. Dit is ook gastvrijheid. Het is een must om je klanten hartelijk te ontvangen. Met Drisag geef je jouw interieur binnenkort de meest aangename ‘welkom’ ooit.

Ontvangstruimte met gele en grijze zetels

    2. Koffiecorner

Een hoek die vaak vergeten wordt tijdens het inrichten van het kantoor. De ontmoetingsplaats bij uitstek van onschatbare waarde is. Want een gesprek van 10 minuten bij de koffieautomaat kan meer opleveren dan een drie uur durende meeting met talloze spreadsheets.
De koffiecorner is voor je medewerkers dé plek om het werk een momentje los te laten en bij te kletsen met de collega’s. En niet alleen over persoonlijke zaken, dit is juist ook de plek waar ze informeel kunnen vergaderen en nieuwe creatieve ideeën kunnen doorspreken. Daarnaast bevorderen deze gezellige onderonsjes ook nog eens het teamgevoel.

Koffietassen op salontafel

    3. Ontspanningsruimte

Ontspanning, geen bijzaak maar een hoofdzaak. Je werkplek wordt meer een clubhuis dat het groepsgevoel zal aanwakkeren op de werkplek. Een plaats waar collega’s elkaar ontmoeten en inspireren. Waar ze zich kunnen ontwikkelen en elkaar kunnen prikkelen. En soms gewoon om plezier te hebben.
Een ontspanningsruimte, dat mag je gerust letterlijk nemen. Jouw personeel komt er niet om te werken maar om te relaxen. Zolang de omgeving te veel lijkt op een klassieke werkomgeving, zal niemand die klik kunnen maken. Het is dan ook een must om voor de ontspanningsruimte een aparte zone te voorzien, al dan niet afgesloten van de open space. De manier voor meer werkgeluk in jullie organisatie

Tafelvoetbalspel met vier personen

    4. Concentratieruimtes

Werken in een grote kantoorjungle kan ervoor zorgen dat teamleden zich onzeker, overprikkeld en vermoeid voelen. De enige manier om je concentratie en productiviteit te waarborgen, is het creëren van stilte-werkplekken of concentratieruimtes. Een plaats waar je werknemers zich kunnen terugtrekken. Rust en stilte voeden de creativiteit en helpen je met het ordenen van je gedachten. Het is belangrijk dat je personeelsleden kunnen werken op een plek waar ze wíllen werken en dat ze zich niet gevangen voelen in een grote ruimte.
We zullen in de toekomst meer rekening moeten houden met de behoeften en wensen van de medewerkers. Zij moeten er elke dag in vertoeven en gelukkig zijn met het eindresultaat. Elke werknemer heeft andere behoeftes dus zorg voor voldoende opties. Creëer ruimte voor online meetings. Online vergaderen is booming en dat zal zo blijven. In een open kantoorruimte is een virtueel gesprek moeilijker door het gebrek aan concentratie en focus. Zorg dat je werknemers een plaats hebben om apart te zitten. Evenals voor te telefoneren maar ook vergaderen of brainstormen zonder dat je collega’s stoort. Een akoestische vergaderruimte is een must voor elk bedrijf. Laat rust en stilte deel uitmaken van de werkplek.

Rode zetel coworking

   5. Kantoortuin

8 uur per dag binnen werken met artificiële verlichting en weinig daglicht? Voor veel mensen is dit dagelijkse realiteit. Nochtans is de oplossing verbazend eenvoudig. Makkelijk te onderhouden buitenmeubilair en een goede wifi-verbinding is alles wat je nodig hebt om buiten te werken.
Contact met de natuur kan helpen om stress te verminderen en je sneller beter te voelen. Wie buiten zit te werken, voelt bijvoorbeeld zijn hoofdpijn minder of vergeet andere lichamelijke ongemakken én je positieve gevoelens en energie nemen toe. Als extraatje zijn er nog meer positieve effecten van buitenwerken. Het haalt je bijvoorbeeld uit je bureaustoel, want “zitten is het nieuwe roken”. Buiten werken leidt af, op de goede manier. Het wandelingetje buiten tijdens de lunch, is een gezonde break. De omgeving is ineens inspirerend. Wie buiten werkt, bekijkt alles met een frisse blik.
Buiten werken hoeft niet in je eentje. Brainstormsessies, vergaderingen of een dagelijks overleg kunnen ook buiten. Een functioneringsgesprek tijdens een wandeling? Waarom niet! Wie met klanten afspreekt, kan er zelfs zijn ‘kenmerk’ van maken: kennismaken is altijd leuker in de buitenlucht.

Wit grijs buitenmeubilair

‘Van werkplekken naar plekken die werken.’
Waarom het ganse internet afschuimen terwijl je alles bij Drisag kan kopen?
Maak nu een afspraak.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.