Projecten 12 juli 2019

Uniek belevingsproject gelanceerd in Brussels Airport

Ons landje is misschien maar klein maar we hebben wél veel te bieden aan onze toeristen. Daarom zette Brussels Airport en Toerisme Vlaanderen een uniek project op poten. Sinds ongeveer een jaar,  worden onze toeristische troeven in de luchthaven voorgesteld. Reizigers kunnen voor enkele jaren profiteren van de installaties in maar liefst 7 gates. Het project werd officieel ingehuldigd op 18 juni 2018.

Verschillende thema’s

Van gastronomie over wielercultuur tot Vlaamse Meesters. Deze 3 thema’s komen steeds terug in de  gates. Daar vind je unieke tafels waar je je laptop of smartphone kan opladen terwijl je kan kijken naar collages van Vlaamse Meesters, die bedrukt staan op het tafelblad. Om je hongergevoel aan te wakkeren kan je plaatsnemen aan een tafel met Vlaamse top-gerechten zoals frietjes met stoofvlees of appelmoes met worst. En ook voor de wielerfans onder ons zijn er foto’s van de Koppenberg en iconische renners als Roger De Vlaeminck. En om het plaatje compleet te maken hebben de stoeltjes aan de tafels een fietszadel als zitvlak.

Interactieve toepassingen

In de verschillende belevingsmodules zijn er interactieve installaties die de reizigers uitnodigen deel te nemen aan een bepaald thema. De chocoladeliefhebbers kunnen bijvoorbeeld plaatsnemen op een bankje in de vorm van een reep chocolade. Ook zijn er schilderijkaders aanwezig waar toeristen zelf een Vlaamse Meester kunnen uitbeelden en foto’s kunnen nemen.

Andere reizigers kunnen dan weer hun sporthart ophalen door zich te wanen op het wielerpodium tussen Vlaamse topwielrenners Eddy Merckx en Greg Van Aevermaet. Op de A-pier is er een levensgroot Lam Gods te vinden, die het verhaal verteld van het missende paneel. De toeschouwers worden zo uitgedaagd om mee te zoeken naar het missende paneel. En tot slot is er op de B-pier een grote wall geïnstalleerd met daarop verschillende schilderijen van Vlaamse Meesters omringd door bewegende animaties.

Customer journey

Brussels Airport is een ideaal contactpunt en belangrijke stap in de customer journey. De komende 3 jaar zouden maar liefst 75 miljoen aankomende en vertrekkende passagiers in aanraking komen met het concept. Niet enkel voor buitenlanders is dat interessant, wij als Vlamingen worden tegelijk warm gemaakt als echte ambassadeurs in het buitenland. Ook transferpassagiers die enkel in Brussel zijn voor een overstap, worden misschien voor de eerste of laatste keer ondergedompeld in de Vlaamse cultuur.

De rol van Drisag

Om onze troeven extra in de kijker te zetten, bestaat het project alleen maar uit Belgische kwaliteitsproducten. Doordat bijna al onze meubelen worden ontworpen en geproduceerd in ons productieatelier te Herentals bestaat het hele project uit Belgisch vakmanschap, van design tot technologie. Reizigers kunnen nog tot september 2021 genieten van de cultuur en het comfort van Oasis, First Class en Tubo.

Wil je meer weten over de producten, die gebruikt werden in het project? Alle informatie vind je hier:

https://bit.ly/2XGAZ3G

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.