Projecten 12 juli 2019

Uniek belevingsproject gelanceerd in Brussels Airport

Ons landje is klein, maar we hebben veel te bieden aan onze toeristen. Daarom lanceerden Brussels Airport en Toerisme Vlaanderen een uniek belevingsproject. Sinds vorig jaar, worden onze toeristische troeven in de luchthaven voorgesteld. Reizigers kunnen profiteren van de installaties in maar liefst zeven gates. Het project werd officieel ingehuldigd op 18 juni 2018.

Drie thema’s

Er komen drie thema’s aan bod, gastronomie, wielercultuur en Vlaamse Meesters. In verschillende gates werden er tafels geïnstalleerd omtrent deze thema’s. Ten eerste kan je je smartphone opladen op een tafel met collages van de Vlaamse Meesters.  Daarnaast kan je je hongergevoel aanwakkeren en plaatsnemen aan een tafel met typische Vlaamse gerechten zoals frietjes met stoofvlees of appelmoes met worst. Tot slot voor de wielerfans kan je de Koppenberg spotten en iconische renners zoals Roger De Vlaeminck. Om het plaatje compleet te maken hebben de stoeltjes aan deze tafels een fietszadel als zitvlak.

Interactieve toepassingen

Bovendien staan er interactieve installaties die de reizigers uitnodigen deel te nemen aan een bepaald thema. De chocoladeliefhebbers kunnen bijvoorbeeld plaatsnemen op een bankje in de vorm van een reep chocolade. Ook zijn er kaders aanwezig waar toeristen zelf een Vlaamse Meester kunnen uitbeelden en foto’s kunnen nemen.

Andere reizigers kunnen dan weer hun sporthart ophalen door zich te wanen op het wielerpodium tussen Vlaamse topwielrenners Eddy Merckx en Greg Van Avermaet. Op de A-pier is er een levensgroot Lam Gods te vinden, die het verhaal verteld van het missende paneel. De toeschouwers worden zo uitgedaagd om mee te zoeken naar het missende paneel. En tot slot is er op de B-pier een grote wall geïnstalleerd met daarop verschillende schilderijen van Vlaamse Meesters omringd door bewegende animaties.

Customer journey

Brussels Airport is belangrijke overstapplaats. De komende 3 jaar zouden maar liefst 75 miljoen aankomende en vertrekkende passagiers in aanraking komen met het concept. Niet enkel voor buitenlanders, maar ook voor de Belgen is dit interessant. Wij worden echt gezien als ambassadeurs van ons land. Ook transferpassagiers die enkel in Brussel zijn voor een overstap, worden misschien voor de eerste of laatste keer ondergedompeld in de Vlaamse cultuur.

De rol van Drisag

Om de Belgische onze troeven extra in de kijker te zetten, bestaat het project enkel uit Belgische kwaliteitsproducten. Het meubilair wordt door Drisag verzorgd. Deze meubels zijn allemaal ontworpen en geproduceerd in ons productieatelier te Herentals. Het hele project bestaat uit Belgisch vakmanschap, van design tot technologie. Reizigers kunnen nog tot september 2021 genieten van de cultuur en het comfort van Oasis, First Class en Tubo.

Wil je meer weten over de gebruikte producten? Klik hier!

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.