Inspiratie 15 september 2020

Stel je medewerkers op hun gemak

Meer en meer bedrijven verlengen hun telewerk periode. Eerst was er sprake tot eind augustus, maar nu spreken vele multinationals zoals Telenet, Twitter en Google al over telewerken tot het einde van het jaar. Dit wil niet zeggen dat iedereen fulltime gaat thuiswerken. De kantoren worden aangepast om de sociale cohesie en fysieke samenwerking te ondersteunen. Want zoals je in ons vorig blogbericht hebt gelezen, zijn dit de grootste valkuilen van het langdurig telewerken. Maar hoe verzeker je nu de veiligheid op kantoor en geef je je medewerkers een veilig gevoel? Dit kan al door kleine aanpassingen.

1. Maak het visueel

Mensen zijn gewoontedieren dus het beste om alle maatregelen duidelijk te maken is om ze visueel te versterken. Mogen er aan een vergadertafel maar 4 personen plaatsnemen? Neem dan de overige stoelen weg. Heb je van deze gang éénrichtingsverkeer gemaakt, plaats er pijlen.

2. Werkplekken afschermen

Door de anderhalve meter regel, vallen er misschien wat werkplekken weg. Hoe zorg je ervoor dat toch iedereen een plaatsje heeft op de werkvloer? Werk met een reservatie systeem, zo zorg je ervoor dat iedereen die zich verplaatst naar kantoor zeker is van een werkplek. Of maak je werkplek veilig door ze af te schermen. En neem dit gerust letterlijk, door het gebruik van akoestische en plexiglas (polycarbonate) scheidingswanden kan iedereen plaatsnemen op zijn gebruikelijke plaats. Bekijk hier 3 verschillende scheidingswanden die we binnen de 10 werkdagen kunnen leveren.

3. Openlucht vergaderen

In grote bedrijven kan je om te vergaderen werken met samenwerkingsbubbels, zij kunnen wanneer nodig samenwerken of vergaderen. Kijk ook eens naar andere locaties om je vergaderingen of brainstormsessies te laten doorgaan. Heb je geen polyvalente ruimte? Denk eens aan je lunchplek. Door ze creatief in te richten kan deze ruimte niet enkel benut worden tijdens de middag, maar multi-inzetbaar worden. Inspiratie nodig? Lees er alles over in deze realisatie. Of wat dacht je van een vergadering in open lucht?  Zolang ons Belgisch weertje het toelaat, kunnen we vergaderen in de kantoortuin of op de niet gebruikte parkeerplaatsen.

Wil jij je werkvloer helemaal coronaproof maken?
Ga met ons in gesprek.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.