Achter de schermen 26 oktober 2020

Hoe onze ontwerpers creatief blijven

Prachtig, die ergonomische bureaustoel Smart waarin je dynamisch en actief kan zitten. Maar hoe bedenken wij zoiets? Hoe starten onze ontwerpers aan een nieuw product? We nemen je graag mee naar onze design afdeling. Let’s go!

Drie fulltime ontwerpers buigen zich over verschillende ideeën in ons productontwikkelingsteam. Zij houden zich dagelijks bezig met het uittekenen van nieuwe producten. Als ze niet achter hun computer zitten, kan je ze vinden in ons productie-atelier en zijn ze bezig met het uitwerken van prototypes. Of in de showroom wanneer ze trots nieuwe ideeën of prototypes tonen. Zo sturen ze hun ideeën steeds bij naar de publieke opinie want de producten moeten natuurlijk ook in de smaak vallen. Maar hoe ontstaat een nieuw product?

1. Vraag vanuit de markt

Heel simpel, soms vraagt de markt er zelf naar, zoals het geval is met de Crate stapelkratjes. Want waar moet je jouw persoonlijke spullen laten bij een clean desk policy? En als je al dan niet een locker hebt, hoe moet je deze spullen dan steeds van die locker naar je bureau dragen. Wel, dit vilten kratje is dé oplossing.

2. Innovatie

Bovendien moeten we ook steeds aan vernieuwing denken. Verouderde producten moeten met hun tijd meegaan. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe bureaustoel. Waarom? Omdat we onze ReAct bureaustoel stilletjesaan verouderd vinden en we wel een frisse nieuwe look willen.  Ook bij het ontwerpen van een nieuwe bureaustoel gaan we tot het uiterste en denken we aan  het duurzame en het circulaire. Productontwikkelaars zijn altijd op zoek naar innovatie.

3. Creativiteit

Tot slot komen onze drie fulltime ontwerpers met fonkelnieuwe en interessante ideeën voor nieuwe Drisag producten. Dit zijn vaak ideeën waarvan niemand weet dat ze er eigenlijk nood aan hebben, maar als ze het product zien, worden ze laaiend enthousiast. Denk daarbij maar aan de Fennel, een akoestisch paneel uit vilt. Door de verschillende insnijdingen kan je variëren van geperforeerde tot 3D panelen. Je kan het zowel vrij in een ruimte hangen of als behangpapier gebruiken. Wist je trouwens dat ons vilt uit minstens 50% gerecycleerde petflessen bestaat?

“Modulariteit en circulariteit zijn de twee grootste drijfveren voor de productontwikkeling binnen Drisag. Dat zit erin gebakken.”
– Niek Renders (CEO, Drisag)

Twee grote drivers: modulariteit & circulariteit

Het laatste jaar is het ontwerpteam enorm gegroeid van één naar drie. Dat is een gigantische vooruitgang van kennis en manier van denken. Tegenwoordig zit modulariteit diep ingeworteld bij de ontwikkeling van producten zodat we snel kunnen schakelen naar de behoeften en wensen van de klant. Maar niet enkel modulariteit staat centraal bij het ontwerpen van nieuwe oplossingen, ook circulariteit is een enorme driver voor productontwikkeling binnen Drisag. Zo hebben producten zoals de Will en onze Ecoustipads, een circulair verhaal. Maar dat vertellen we graag een andere keer.

Benieuwd naar al onze nieuwe producten? Bekijk ze hier.
Of bezoek onze vernieuwde showroom na afspraak.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.