Milieu 3 mei 2022

Hoe dragen wij ons steentje bij aan mei plasticvrij?

Wist je dat het 500 jaar duurt vooraleer een PET-fles vergaat in de natuur? Een plastic zak doet het nog slechter, deze vergaat pas na 500 tot 1.000 jaar. Daarom nemen we als organisatie onze verantwoordelijkheid en zorgen we ervoor dat we duurzame keuzes maken. Hoe? Hieronder lees je drie initiatieven waar we trots op zijn. Misschien kunnen we jullie inspireren om enkele van deze initiatieven over te nemen.

1. Gebruik gerecycleerde grondstoffen

Om de afvalberg te verkleinen, werken we geregeld met gerecycleerde materialen. Zo kiezen we sinds 2020 voor gerecycleerd vilt als nieuw en duurzaam materiaal. Vilt is zeer veelzijdig en werkt akoestisch. Bovendien is het 100% recycleerbaar en bestaat elk paneel minstens 50% uit gerecycleerde PET-flessen. Zo dragen wij ons steentje bij en verkleinen we de plasticsoep in de oceaan.

2. Herbruikbare flessen in plaats van 20.000 plastic bekertjes

Niet alleen voor onze interieurconcepten, maar ook op de werkvloer tijdens de dagdagelijks activiteit zijn duurzame keuzes van belang. Zo vervingen we een aantal jaar geleden de plastic wegwerpbekers aan de drankautomaten door twee herbruikbare flessen per medewerker. Hiermee besparen we jaarlijks 20.000 bekertjes die slechts éénmalig gebruikt werden. Op die manier denken we telkens na over onze activiteiten en hoe we ze duurzamer kunnen aanpakken.

3. Walk & dump

Om beweging te stimuleren en minder plasticafval te produceren, reduceren we onze vuilnisbakken. Vroeger beschikte iedereen over zijn eigen persoonlijke vuilnisbak. Een vuilnisbak dat voorzien werd van een plastic zakje dat dagelijks werd vervangen door de poetsploeg. Te absurd voor woorden. Daarom hebben we dit nu gereduceerd tot één vuilnisbak per eiland. De meeste eilanden in onze showroom bestaan uit vier medewerkers, maar we hebben er ook eentje van zes personen. Reken maar uit, dat scheelt ons een hoop plastic.

En dit is nog maar het begin!

Duurzaamheid staat bij Drisag met hoge prioriteit onderschreven in onze missie en visie. Dagelijks worden nieuwe en bestaande interieurconcepten (her-)bekeken en slimmer opgebouwd. Als Belgische fabrikant willen wij hier een voortrekkersrol in spelen door middel van duurzaam ondernemen door te voeren op alle mogelijke niveaus in onze onderneming.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.