Inspiratie 7 februari 2019

Het verhaal achter de Multibull

Wie Koen Vanmechelen zegt, denkt aan kippen.  Maar de Belgische hedendaagse conceptuele kunstenaar heeft een nieuw project opgestart, namelijk Sotwa. Het betekent navelstreng en is opgestart in 2014. Met SOTWA verkent Koen Vanmechelen het voordeel van kruisingen tussen veebeslagen in Afrika, waar klimaatverandering de traditionele veeboeren van de stam steeds meer bedreigt. Vers bloed en DNA worden geïnjecteerd in de kudde, waardoor de veerkracht van de kudde wordt versterkt door kruisingen. Daardoor biedt de kudde een meer levensvatbare kans voor de toekomst. Het project werd opgestart in Tanzania waar Koen Vanmechelen de Masaai hielp en is al uitgebreid naar Zimbabwe.

De huid en de hoorns van dit vee wordt later teruggestuurd naar de kunstenaar om kunstwerken van te maken, zoals de Multibull stoelen in samenwerking met Drisag Office Inspirators.  De rugleuning en de armleggers worden bekleed met de huiden. Elke stoel en dus elke soort koe of stier wordt gecombineerd met een ander leder op de zitting. Dit werd zorgvuldig samengesteld door Koen Vanmechelen.  Op het onderstel van de Multibull is een ring bevestigd met een gegraveerd identificatienummer van de bijpassende stier of koe.

Elke Multibull is voorzien van een certificaat, ondertekend door Koen Vanmechelen. Deze limited edition collectie bestaat uit 12 uniek samengestelde stoelen door Koen Vanmechelen. Elke stoel heeft een maximale oplage van 12 stuks. De Multibull is uitsluitend te koop bij het Atelier van Koen Vanmechelen of bij Drisag Office Inspirators.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.