Milieu 9 februari 2021

Het circulaire verhaal achter wachtbank Will

Ook Drisag denkt na over circulariteit. Hoe kunnen we materialen opnieuw gebruiken en onze producten slimmer opbouwen? En hoe maken we van deze circulaire producten stijlvolle producten, die daarnaast ook nog eens bij ons kwaliteitsvol gamma passen? Dat is dé uitdaging voor onze ontwerpafdeling. Benieuwd naar het circulair productiemodel waarbij we oude tafels omvormen tot wachtbanken? Lees hieronder het hele circulaire verhaal.

De opbouw van wachtbank Will

In onze ontwerpafdeling staan modulariteit en circulariteit centraal. Dit zorgt ervoor dat onze ontwerpafdeling de opbouw van heel wat producten herbekijkt. Daarnaast zorgen zij er ook voor dat alle nieuwe producten samengesteld worden volgens een circulair productiemodel. Prio, het uitgebreide gamma aan tafels werd als eerste door onze ontwerpafdeling onder de loep genomen. Waarom? Omdat het ons best verkochte gamma is in de categorie tafels. Dit geeft enorme mogelijkheden op het vlak van recuperatie. Daarnaast is Prio een zeer uitgebreid en modulair gamma. Met Prio kan je oneindig veel combinaties maken, een wit topblad met zwarte poten, een groen topblad met blauwe poten, rond of vierkant,…. Kortom, een heel dankbaar product om circulair in te zetten.

De bureaubladen uit het Prio gamma kunnen uiteraard niet opnieuw ingezet worden als een zichtbaar topblad. Daarom besloten we om ze te stofferen. Daarnaast wordt elke Prio tafel gedragen door een metalen frame. De kans dat we deze onderstellen opnieuw kunnen gebruiken voor nieuwe tafels is miniem want er bestaan zoveel verschillende afmetingen. Waarom monteren we deze frames niet gewoon onder de gestoffeerde bureaubladen? Het enige wat nu nog ontbrak, voor ons circulair product, waren 4 bijpassende pootjes. En zo werd onze circulaire wachtbank Will geboren.

Door de wachtbank op een speciale manier te stofferen laten we onze grootste troef zien, namelijk het handwerk in onze stoffenproductie. De volledig Belgische productie en het recuperatiemateriaal van de tafels maakt dit bankje duurzaam en circulair.

Hoeveel wachtbankjes krijgen we uit één tafel? Uit het recuperatiemateriaal van één Prio tafel kunnen we twee Will wachtbanken maken. Eén bankje bestaat namelijk uit een half bureaublad en één van twee metalen frames die je onder een tafel terugvindt. Uit één oude tafel vervaardigen wij dus twee nieuwe producten.

Waarom voor circulariteit kiezen?

Maar waarom zou jij nu een circulair product aankopen? Wel, een circulair product is slimmer opgebouwd. We hergebruiken onderdelen en dit wil zeggen dat we ook minder nieuwe grondstoffen moeten gebruiken. We recycleren oude producten en zo produceren we ook minder afval. We kunnen concluderen dat je met deze producten echt een steentje bijdraagt aan het milieu en de samenleving. En toch ziet en voelt het aan als een spiksplinternieuwe bank. Van een win-winsituatie gesproken.

 

Op zoek naar meer circulaire of duurzame materialen voor in je kantoor? Ga met ons in gesprek. We produceren heel wat ecologische oplossingen. Voor ieder wat wils.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.