Achter de schermen 6 oktober 2020

Handwerk centraal in onze stoffenproductie

Dagelijks rollen we onze stoffen uit op grote hoge tafels. Vroeger kwamen hier negen vrouwen samen om elke stof op maat te knippen. Zo knipten ze – met behulp van voorgemaakte mallen – steeds de juiste patronen uit voor elk product. Of het er nu nog zo aan toe gaat? Dat lees je in onderstaand blogbericht.

Stofferen blijft handwerk

Vroeger stonden er dus dagelijks negen vrouwen stof te knippen. Nu zitten de patronen allemaal in de computer en snijden we onze stoffen door middel van twee CNC snijmachines. Eentje voor de onderlagen en eentje voor het precisiewerk en de zichtbare stoffen.

“Naadloos stofferen is puur handwerk, dat kan je nooit zonder mensen.”
– Niek Renders (CEO, Drisag)

 

Vergis je niet, het blijft een uitdaging om dezelfde hoge kwaliteit keer op keer af te leveren. Bovendien werken we volledig op maat van de klant, met telkens andere stoffen en andere producteigenschappen. Het zijn technieken die je niet zomaar op school kunt leren. Het handwerk dat onze mensen verrichten is puur vakmanschap en vereist jaren ervaring. We zijn niet voor niets één van de grootste stoffeerder van België. Mogelijk zelfs de grootste.

 

Ambachtelijk stoffeerproces

Want, stofferen is meer dan enkel de stof uitsnijden. Het is ook stikken, overtrekken, nieten enzovoort. Een standaard stoffeerproces? Dat start op de stikafdeling. Daar worden alle losse – op maat geknipte – delen stof aan elkaar genaaid tot een hoes. Daarna overtrekken onze vakmensen de houten karkassen met deze gestikte hoezen. Hier worden de grote van de kleine producten gescheiden. Waarom? Bij het grote garnierwerk moet je toch al over wat kracht beschikken om deze producten te kunnen overtrekken. Denk hierbij aan soft seating oplossingen zoals BeA Bench en Ply.

“Stofferen kan je niet op school leren. Het vakmanschap
dat
we op dat gebied hebben is enorm.”
– Marcel Smets (Managing Director, Drisag)

 

De enorme sterkte die we halen uit deze ambachtelijke productie, is dat we snel kunnen schakelen bij stof- of kleurwisselingen. Bovendien gaan we erg bespoke te werk op vraag van de klant. We stofferen praktisch elke soort stof in elke kleur op eender welk Drisag product.

Op zoek naar een totaalinrichter voor jouw kantoor?
Een partner die rekening houdt met alle details en kleursamenstellingen van je project? Ga met ons in gesprek.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.