Ergonomie 16 juli 2022

Een verhaal dat op poten staat

Vandaag nemen we je mee naar lang vervlogen tijden. ‘Buckle up for the ride’, want we gaan jáááren terug naar de productlancering van de eerste bureautafel in eigen productie. Het begon allemaal in 1997 om precies te zijn. Dit was het jaar waarin Google werd opgericht, er nog een elfstedentocht werd geschaatst en het eerste boek van Harry Potter verscheen.

In 1997 organiseerde Drisag een management tweedaagse in de Priorij van Corsendonck. Twee dagen waarbij er werd nagedacht over de visie, missie en toekomstplannen. Maar er werd ook nagedacht over welke vraag er op dat moment heerste in de markt. Zo werd er een nieuwe bureautafel met de naam Prio bedacht in deze Priorij. What’s in a name.

 

Deze tafel werd initieel als bureau ontworpen, maar evolueerde doorheen de jaren mee met de marktvraag. Zo bestaat het huidig Prio tafelgamma uit verschillende bladkleuren en vormen zoals rond, rechthoekig en tonvormig. Na verloop van tijd werden er ook statafels opgenomen in het tafelgamma. En zo groeide Prio uit tot een gevestigde waarde met enorm veel mogelijkheden.

Toch ontbrak het dynamische en ergonomische aspect in het hele Prio-verhaal. Iets wat vandaag de dag onmisbaar is in een innovatieve werkplek. Daarom ging productontwikkeling aan de slag en kunnen we deze maand met trots onze eerste eigen geproduceerde Prio zit-sta in hoogte verstelbare bureau voorstellen.

Een in hoogte verstelbaar bureau met elektrische bediening, mooi weggewerkte elektrificatie mogelijkheden en onze specifieke klassieke en trendy lakkleuren. Een streling voor het oog en perfect te combineren met ons uitgebreid product gamma zodat we nog meer een totaalinrichting kunnen aanbieden uit Belgische productie.

Maar hier bleef het niet bij. Want Drisag maakt geen compromissen op het gebied van duurzaamheid of gezondheid. Het moet een en-en verhaal worden. En dus kwam productontwikkeling met een ingenieus idee.

Benieuwd wat dat is? Dat kan je lezen in ons volgend blogbericht.

 

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.