Achter de schermen 12 oktober 2020

Drisag onthult. Hoe wij alles in-house produceren

We zeggen vaak dat onze producten handgemaakt en Belgisch zijn. Maar wat bedoelen we hiermee? Waar worden onze producten precies geproduceerd? En als dat dan effectief in België is, hoeveel handwerk komt er dan nog aan te pas? Met dit blogbericht geven we je een blik achter de schermen in ons productie-atelier in Herentals.

Handgemaakt in Herentals

In de achtertuin van onze showroom in Herentals staat het productie-atelier van Drisag. Hier komen dagelijks heel wat interieuroplossingen tot leven. Mannen en vrouwen verwerken er metalen buizen, houten karkassen en verschillende stoffen tot afgewerkte bureaustoelen, tafels en nog veel meer. Zodoende komen we aan de prangende vraag die op ieders lippen brandt: produceert Drisag nog effectief met de hand in België?

Met een brede en trotse glimlach kunnen we dit bevestigen. Ja, alle producten worden in België geproduceerd, in Herentals om precies te zijn. En ja Drisag produceert nog steeds producten met de hand.

Bij elk product komen er immers heel wat manuele handelingen aan bod. Zoals het lassen op de metaalafdeling, maar ook het epoxeren in onze poederlakstraat. Elk frame in een andere specifieke kleur op klantenwens. Tot het samenbrengen en monteren van alle verschillende onderdelen tot één afgewerkt product, klaar voor levering. Kortom, we brengen verschillende ambachten samen tot één kwaliteitsvol afgewerkt product uit eigen hand.

“Iedereen die door de fabriek loopt, staat altijd versteld van
de hoeveelheid handwerk die nog verricht wordt.”
– Niek Renders (CEO, Drisag)

Productieproces van een Drisag meubel

Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, tonen we ons productieproces van een splinternieuw Ply element. Van een houten karkas tot een gestoffeerd Drisag meubel. Van snijmachine tot het opbouwen van het meubel in ons productie-atelier.

 

Op zoek naar duurzame oplossingen gemaakt door vakmensen? Aarzel niet en ga met ons in gesprek.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.