Inspiratie 15 april 2020

Drie manieren om ‘social distancing’ toe te passen op de werkvloer

We zijn gewoontedieren en houden nu eenmaal van sociaal contact. We slaan een babbeltje aan het koffieapparaat of maken een grapje met onze collega tegenover ons. Nu doen we dit best op afstand. Maar hoe zorgen we ervoor dat we deze afstand ook effectief behouden? Ik vertel je graag hoe wij het bij Drisag aanpakken.

1. Ecologische wand van restanten tapijt

Om een veilige afstand voor onze bezoekers te garanderen, gebruikten we geen tape zoals vele supermarkten doen. Wat hebben we wel gedaan? Om ervoor te zorgen dat een bezoeker en onze receptioniste veilig van elkaar gescheiden worden, plaatsen we een scheiding met behulp van 2 Many Floors elementen. Op deze manier staat niemand té dicht bij elkaar aan de balie. Een mooi extraatje, de ManyFloors is een ecologisch product. Het is gemaakt van restanten tapijt die gestapeld worden op basis van een vooraf bepaalde kleurcode

 2. Akoestische scheidingswanden voor bureaus

De bureaus van onze binnendienst medewerkers staan gegroepeerd in eilanden. Hier plaatsen we, als aanvulling op de anderhalve meter afstand, akoestische scheidingswanden. Zo creëren we niet alleen een rustige werkplek zonder afleiding, maar wordt ook de veilige afstand behouden. Om twee bureaus tegenover elkaar te scheiden, gebruiken we de permanente scheidingswand, DeskScreen. Is een verplaatsbare scheidingswand meer iets voor jou? Dan raden we een Desk Divider of SlideScreen aan. Verplaatsbaar of niet, met een scheidingswand creëer je automatisch een cocoongevoel. En dat bevordert de concentratie zienderogen.

 3. Scherm je af van je collega’s

Ga je liever voor een full experience? Dan is de Partition Screen echt iets voor jou. Dit losstaand scherm focust zich op de akoestiek en schermt je volledig af van je collega’s. Bovendien is het makkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes die eronder staan. Wil je het nuttige aan het aangename koppelen? Gebruik het dan als prikbord of ga voor andere opties zoals een flipchart, whiteboard of tv. Wil je eens hoe zo’n scheidingswand met opties eruit ziet. Bekijk hier de Flipboard, een Partition Screen mét flipchart. Super handig!

Met onze tips of zonder, hebben we met deze blogpost maar één boodschap:
Keep your distance and stay safe.

Wil jij ook de ‘social distancing’ bewaken en je collega’s in een veilige omgeving laten werken?

Ga met ons in gesprek.

 

 

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.