Pauzeren 1 juli 2022

Optimaal pauzeren in de relaxruimte op kantoor

Na inspanning komt ontspanning. Onder dat motto kunnen wij een relaxruimte op kantoor alleen maar aanmoedigen. Na een aantal uren voor je computer of na een belangrijke, zware vergadering snakt je lichaam namelijk vaak naar een beetje ontspanning. Niks is beter dan een aparte ruimte, waar je even volledig kan ontsnappen aan de werksfeer en helemaal tot rust kan komen. Zo kan je weer met opgeladen batterijen in je werk vliegen.

Verschillende settings, voor ieder wat wils

Iedereen ontspant op zijn eigen manier. De ene gaat graag languit in een zetel zitten, terwijl de ander liever aan tafel een boek leest. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de setting van de ontspanningsruimte. Gelukkig bestaan er heel wat oplossingen om er een ware oase van te maken. Creëer een huiselijke sfeer met gezellige zeteltjes en een bijzettafeltje, ga voor een veelzijdige relaxhoek of voorzie de ruimte van enkele stoeltjes voor zij die verlangen naar me-time in alle rust. En waarom zou je geen pingpongtafel, dartsbord of tafelvoetbal in de ruimte zetten? Dat bevordert niet alleen het mentale welzijn, maar ook meteen de teamspirit en collegialiteit. Twee vliegen in één klap!

De voordelen van een relaxruimte

Een relaxruimte op kantoor heeft tal van interessante voordelen. Het is namelijk bedoeld om volledig tot rust te komen, en even te ontsnappen aan de drukte en sleur van het werk. Door even tot jezelf te komen, kan je even het hoofd leegmaken. Al is het maar voor vijf minuten, de effecten van zo’n relaxmoment zijn aanzienlijk. Het verlaagt je stressniveau, het geeft een boost aan je motivatie en verhoogt bijgevolg je productiviteit. Wel op één voorwaarde: maak een duidelijk onderscheid tussen de werkruimte en de ontspanningsruimte.

Ontspannen met de meubels van Drisag

Met de moderne mogelijkheden van Drisag maak je van de relaxruimte op kantoor een echt ontspanningsoord. Creëer je het liefst een ruime zithoek waar collega’s even wat kunnen bijkletsen? Of houd je de ruimte liever cosy met een aantal kleine zeteltjes? Wat jouw voorkeur ook krijgt, het belangrijkste is dat de ruimte rust en ontspanning uitstraalt. Op onze website vind je tal van verschillende mogelijkheden: luxueus zitten, veelzijdiger dan ooit, een vet ontwerp, eenvoudig comfortabel… Voor elk idee hebben wij de ideale oplossing.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via e-mail, ons telefoonnummer(+32 14 23 11 11)  of het contactformulier. Wij helpen je graag verder!

Lees ook

comfortabel pauzeren
30
jul
Pauzeren

Waarom een comfortabele pauze zo belangrijk is

Je hersenen zijn tot veel in staat. Zeker wanneer je productief aan ‘t werken bent. Zo productief dat je soms vergeet om pauze te nemen. Geen goed plan, want op tijd een pauze nemen is cruciaal. Je hersenen hebben tijd nodig om alles te verwerken. Gebeurt dat niet? Alle gevolgen van dien.

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.