Inspiratie 13 januari 2022

Dé interieurtrends van 2022

Hier zijn we weer! Een nieuw jaar gaat steeds gepaard met nieuwe trends. Wat is er volgens Drisag hélémaal in en binnenkort niet meer weg te denken van de werkvloer? Bekijk hier de shortlist die onze interieurarchitecten voor jullie selecteerden.

1. Soft shapes

Een trend die al enkele jaren stand houdt, is het gebruik van ronde en organische vormen. We zien ze in alle soorten en vormen terugkomen van organische bureaus tot ronde akoestische panelen. Het positieve effect van deze ronde vormen is dat ze rechte en strakke lijnen doorbreken. Zo geven ze je bedrijfsinterieur een zachte en vriendelijke uitstraling.

 

2. Smart furniture

Hey Google, speel radio.

Hey Siri, zet timer.

Thuis kennen we het al. Veel toestellen zijn uitgerust met slimme technologie zoals de robotstofzuiger of het wasmachine dat je instelt met een app. De werking van onze toestellen en meubels veranderen met ons mee. Een trend die we dan ook terugzien op de werkvloer zijn slimme meubels. Zoals een soft seating element in de ontvangstruimte met ingebouwde draadloze oplader. Of een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau die aangeeft wanneer het nog eens tijd is om recht te staan. Het kan allemaal en is enorm in opmars.

 

3. Hoge aaibaarheidsfactor

Een hoge aaibaarheidsfactor, wat bedoelen we hiermee? Eigenlijk alles wat je kan aaien of knuffelen. Dit kan zich uiten in heel speelse out-of-the-box voorwerpen zoals onze mascotte-hond Barry in het supergroot. Maar dit kan ook heel subtiel door het gebruik van bepaalde stoffen en structuren zoals bouclé en fluweel. Tot slot hier al even een primeur want binnenkort kan je bij ons ook terecht voor gordijnen. Dit geeft een enorm hoge aaibaarheidsfactor en zorgt voor het thuis-gevoel op kantoor.

 

4. Uitbundig versus sereen

Eigenlijk kan je dit jaar elke kant uit. Of je nu houdt van ton-sur-ton en neutrale aardtinten of toch eerder fan bent van flashy, poppy kleuren. Alles is mogelijk! Er is slechts één regel; blijf trouw aan je bedrijfswaarden. Je bedrijfsinterieur is immers een weerspiegeling van deze waarden.

 

5. Sustainable statements

Duurzaamheid is niet langer weg te denken uit onze maatschappij. Of het nu gaat over een milieubewust beleid, circulaire economie of de herkomst van de producten. Drisag engageert zich steeds om de meest duurzame keuzes te maken. Er zitten ook weer nieuwe producten in de pijplijn waarbij we veel waarde hechten aan het hergebruik van materialen. Lees ons duurzaamheidsverhaal hier.

Benieuwd welke trends bij jouw bedrijf passen?
Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.