Bureaustoel Drisag
Bureaustoelen 6 september 2022

Wat je nog niet wist over bureaustoelen

Een goede bureaustoel staat gelijk aan comfortabel werken. Maar er zijn heel veel verschillende soorten stoelen. Wat is nu de beste bureaustoel? En waar moet je precies op letten als je een bureau stoel wilt kopen? De experten van Drisag creëren jouw ideale werkomgeving. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Een ergonomische bureaustoel

Waarom kies je best een bureaustoel die ergonomisch is? Ergonomische bureaustoelen zijn verstelbaar. Nu denk je vast: elke bureaustoel is toch in hoogte verstelbaar? Dat klopt. Maar het gaat niet alleen om het hoger of lager zetten van de bureaustoel. Denk hierbij ook aan een verstelbare rug- of armleuning. De bolling in de rugsteun hoort in de holte van jouw rug te vallen. Zo voorkom je rugklachten. Verstelbare armleuningen voorkomen op hun beurt ongemakken in de pols. Je polsen moeten namelijk op gelijke hoogte zijn met het bureaublad. Daarmee ontlast je ook je schouders.

Werknemers die een ergonomische bureaustoel hebben, ervaren minder pijnklachten wat dan weer zorgt voor meer productiviteit. Een bureaustoel die ergonomisch is, is dus een win-win situatie. Zowel voor de werknemer als voor de werkgever is een bureaustoel die ergonomisch is, de beste keuze.

 Bureaustoel op wieltjes

Een bureaustoel moet niet enkel goed zijn voor je rug en nek, er zijn nog factoren waar je best rekening mee houdt als je een bureau stoel wilt kopen. Wil je je vlot kunnen verplaatsen met je bureaustoel? Kies dan een stoel met vijf wieltjes. Altijd 5 wielen? Door een bureaustoel 5 wielen te geven, vergroot je het steunvlak op de grond. Hierdoor is het moeilijker om de stoel te laten kantelen, dus dit is veiliger. Tegelijkertijd verdelen 5 wielen de druk beter, waardoor elk wieltje op zich minder aan slijtage onderhevig is. Doordat je de stoel kunt verrijden kun je hem altijd precies goed in jouw perfecte werkpositie zetten.

Saaie bureaustoelen zijn verleden tijd

Ga je binnenkort een bureaustoel kopen? Sta dan eens wat langer stil bij de kleur van de bekleding. Een bureaustoel kies je immers voor jaren. Wist je trouwens dat je met kleur de motivatie en stemming in je werkruimte kunt beïnvloeden. De meeste mensen kiezen voor een bureaustoel met zwarte stof. Bij een Drisag bureaustoel heb je meer keuze zo kan je een kleur kiezen die past bij de uitstraling van je bedrijf.

Waarom bureaustoelen kopen van Drisag?

Drisag heeft veel zitmeubilair. Wij helpen je graag verder naar jouw ideale werkplek. Dit doen we door te kijken naar welke factoren het belangrijkste zijn voor jouw kantoor. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.