Projecten 26 juni 2019

Allemaal samen voor een betere toekomst

Recyclage

We stellen vast dat slechts 1/3 van alle kinderspullen hergebruikt worden. Terwijl deze meestal nog in perfecte staat zijn. Daarnaast kosten onze kinderspullen handen vol geld om deze maar voor enkele maanden te gebruiken. Vlaanderen Circulair biedt een oplossing onder het project Waste_Full. Zij brengen starters, designers en kleine ondernemingen samen om circulaire producten of diensten waar te maken.

Leftover Hackaton

Als Drisag zijnde besteden we ook veel tijd aan het zoeken naar manieren om afval te verminderen. Daarom namen we met onze designers deel aan de ‘Leftover Hackaton’, waar we samen kwamen met verschillende designers en gebruikers om van oude materialen en overschotten weer nieuwe kinderspullen te maken. Er ontstonden prototypes die bestaan uit de belangrijkste materialen waarop men de focus legt; hout, textiel, metaal, papier en karton. Op die manier kunnen we de afvalstromen verminderen en ons blijven inzetten voor het milieu en de circulaire economie.

De reportage over het project kan je bekijken via deze link: ATV reportage

 

Lees ook

comfortabel pauzeren
30
jul
Pauzeren

Waarom een comfortabele pauze zo belangrijk is

Je hersenen zijn tot veel in staat. Zeker wanneer je productief aan ‘t werken bent. Zo productief dat je soms vergeet om pauze te nemen. Geen goed plan, want op tijd een pauze nemen is cruciaal. Je hersenen hebben tijd nodig om alles te verwerken. Gebeurt dat niet? Alle gevolgen van dien.

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.