Projecten 26 juni 2019

Allemaal samen voor een betere toekomst

We stellen vast dat slechts 1/3 van alle kinderspullen hergebruikt worden. Terwijl deze meestal nog in perfecte staat zijn. Daarnaast kosten onze kinderspullen handen vol geld om deze maar voor enkele maanden te gebruiken. Vlaanderen Circulair biedt een oplossing onder het project Waste_Full. Zij brengen starters, designers en kleine ondernemingen samen om circulaire producten of diensten waar te maken.

Als Drisag zijnde besteden we ook veel tijd aan het zoeken naar manieren om afval te verminderen. Daarom namen we met onze designers deel aan de ‘Leftover Hackaton’, waar we samen kwamen met verschillende designers en gebruikers om van oude materialen en overschotten weer nieuwe kinderspullen te maken. Er ontstonden prototypes die bestaan uit de belangrijkste materialen waarop men de focus legt; hout, textiel, metaal, papier en karton. Op die manier kunnen we de afvalstromen verminderen en ons blijven inzetten voor het milieu en de circulaire economie.

De video over het project kan je bekijken via onderstaande link:
https://bit.ly/2XBOhNX

Lees ook

30
jul
Tip

Doen: muziek op kantoor

Muziek tijdens de werkuren? Voor sommigen klinkt het vreemd, terwijl het voor anderen de normaalste zaak van de wereld is. Wat blijkt? Muziek doet iets met je. In de file, tijdens je workout, op feestjes, én ook op het werk. Een reden te meer om de radio te laten spelen.

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.