Ergonomie 5 januari 2021

3 mythes over ergonomie ontkracht

De aandacht voor ergonomie neemt de laatste jaren alleen maar toe op de werkplek. En terecht want een ergonomisch ingerichte werkplek kan heel wat ongemakken en dus ook ziekteverzuim voorkomen. Maar wat is ergonomie nu eigenlijk? Ontdek het aan de hand van 3 mythes die we graag voor jou ontkrachten.

Mythe 1: Ergonomie gaat enkel over een goede zithouding

Fout! Ergonomie is zoveel meer dan enkel een goede zithouding aannemen. Ergonomie gaat over de veiligheid, gezondheid en het welzijn van je werknemers. Hierbij pas je hun werkomgeving aan, aan de mensen die erin werken. Met andere woorden het welbevinden en het menselijk welzijn staat centraal. Of zoals wij het noemen, werkplezier staat centraal.

Mythe 2: Een ergonomisch ingericht kantoor is een leuk extraatje

Ergonomie is zeker geen overbodige luxe. In een ergonomisch ingerichte werkplek voelen medewerkers zich comfortabel omdat deze is ingericht naar hun noden. Een logisch gevolg hiervan is dat ze beter functioneren. Wat dan weer leidt tot het leveren van betere prestaties. Een win-win situatie dus.

Mythe 3: Ergonomie bekom je door het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel

Je bureaustoel is natuurlijk van groot belang voor een gezonde en verantwoorde werkhouding. Maar de gehele inrichting van je werkplek heeft invloed op je werkcomfort en je gezondheid. Denk hierbij ook aan de hoogte van je bureau of je beeldscherm, de plaats van je computermuis en toetsenbord. Daarnaast is het belangrijk dat je een gezonde mix hanteert tussen zitten, staan én bewegen. Een paar eenvoudige ingrepen hebben vaak een groot effect.

Benieuwd hoe je dit kan verwezenlijken? Download onze brochure bewegend zitten en tover je werkplek in een mum van tijd om tot een ergonomische werkomgeving.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.