Luxe kantoorstoel met netweave rugleuning.
Bijhorende bezoekersstoelen met hetzelfde creatieve design.

design by stefan schöning
stefan schöning

stefansch__ning_2_credit_Charlie_De_Keersmaecker.jpgDesigner van het jaar 2008

Na Alain Berteau in 2006 en Nedda El-Asmar in 2007 hebben de redacties van Weekend Knack en Weekend Le Vif L'Express samen met Stichting Interieur voor de derde keer een Designer van het Jaar gekozen: de veertigjarige Antwerpenaar stefan schöning. 


2008 wordt een extra druk jaar voor hem, want net als Alain Berteau in 2006, krijgt schöning tijdens de internationale designbiënnale Interieur '08 de mogelijkheid om een exclusieve tentoonstelling op te zetten.

stefan schöning is geboren in Antwerpen, België in 1968 en studeerde aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen. Sinds 1994 werkt hij voor bedrijven in België, Nederland, Italië, Duitsland en
de Verenigde Staten. in 2001 richtte hij het design label Polyline op om meer persoonlijk werk te brengen.

Zijn werk werd getoond op tentoonstellingen in het National Design Museum (New York), Nike Design Library (Oregon), Colette (Parijs), Salone Satellite (Milaan), Armani Teatro/Wallpaper* (Milaan), Museum of Design (Zürich), Biennial of Industrial Design (Ljubljana), Design Korea (Seoul), Interieur’06 (Kortrijk), Design Museum (Gent), Design Flanders Gallery (Brussel), de Koniklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (Brussel), Le Grand-Hornu etc.

Hij heeft verschillende prijzen en wedstrijden gewonnen, waaronder iF product design award, reddot design award, Henry van de Velde Label, laureaat ‘dragers voor verkeerslichten’ (Vlaamse Regering), laureaat ‘huisstijl’ (Belgische Spoorwegen), etc.

Filosofie
‘diversiteit voedt creativiteit’ om zijn eigen identiteit te ontwikkelen werkt stefan schöning in verschillende sectoren met een verscheidenheid aan producten en materialen.

Speelgoed, verlichting, meubels, keukengerei, consumentengoederen, public design, al deze sectoren vereisen een andere aanpak waardoor kennis verzameld wordt die inwisselbaar is. Deze aanpak heeft geleid tot ontwerpen die verder gaan dan standaard productie processen. elk ontwerp kan leiden tot het toepassen van nieuwe technologieën en materialen, zodat de identiteit van het ontwerp verscherpt wordt. Eliminatie is een belangrijke factor tijdens dit design proces.
 


Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.