Stool
design by Caroline Voet
Caroline Voet_1.jpg

Caroline Voet is een architect-ontwerper uit Antwerpen.
 
 

Ze ontwerpt, maakt en bouwt. Ze zoekt graag de grenzen op met kunst, objecten en grafiek, met scenografische projecten en meubels. Hoewel ze van opleiding architect is, heeft ze een uitgesproken passie voor meubilair en het interieur: de intense relatie met de gebruiker, het zoeken naar de juiste pasvorm, de details en materialisatie, de ambachtelijkheid. 
Dit kwam al tot uiting op haar eerste werkplek bij Zaha Hadid architects in Londen. Naast enkele museale projecten stond Caroline Voet vooral in voor Zaha Hadid’s meubilair en tentoonstellingen. Zo was ze verantwoordelijk voor de ‘Z Scape furniture range’, het begin van een reeks organische meubels die nu overal in Zaha Hadid’s projecten zijn terug te vinden. Het exploreren van de kleine, menselijke schaal bleef haar boeien, ook toen ze weer terugkeerde naar België en bij Christian Kieckens ging werken. Hier leerde ze de klassieke houtverbindingen. 

Al snel kwamen in 2004 de eerste opdrachten voor meubels op maat. Nu, 10 jaar later, bouwde ze een consistent oeuvre op, dat varieert van een krukje tot een masterplan. Elke schaal vergt een even intense aandacht. Maar altijd is er een reden om een meubel te maken.

Zo maakte zij onder andere tafels voor het Vlaams Architectuur Instituut en banken en kapstokken voor de artiestenloges in De Singel. Nu is daar ook haar kleinste ontwerp tot nu toe bijgekomen: de STOOL.


Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.