Met Slats zit je altijd een beetje in je tuin...

design by Bertjan Pot
Bertjan Pot

bertjan_pot.jpgFlirten met computeresthetiek en industriële productiemethodes, maar dan zonder computer. Bijna alle designs ontstaan uit experimenten met oude en nieuwe materialen. Hoe een product aanvoelt, is even belangrijk als hoe het eruit ziet.

Niet zo lang geleden was ik aan het nadenken over mijn ontwerpen. En ik kwam tot de conclusie dat je veel projecten kunt indelen volgens structurele en niet-structurele ‘huiden’. Zoals bij de Knitted Lamp: ik bracht zacht textiel aan rond een cluster van ballonnen. Het textiel, dat doordrenkt was met hars, werd op die manier dus de harde structuur. De Carbon Chair, Random Light en de Random Chair volgen hetzelfde principe: de ‘huid’ wordt het product. Bij de Old Fruits, Tops and Bottoms werd een gedroogde pompoenschil de echte structuur. Daar kun je dus ook spreken van een ‘structurele huid’.

De niet-structurele ‘huiden’ vind je in de Seamless Chair, The Anarchistic Chess of het lopende project Slim-Table voor Arco. Hier krijgen objecten een extra laag, maar is deze ‘huid’ niet structureel. Ze geeft het object een eigen identiteit, betekenis of functie.

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.